Ultra Pro pe ultimul drum

Am reluat un articol mai vechi pt ilustrarea unui comentariu pe aceeaşi temă, pe care l-am lăsat la Makavelis.


Din ciclul "cum să îţi fuţi calculatorul cu ajutorul celor de la UltraPro" vă prezentăm:


Toate bune şi frumoase. Mă duc la UltraPro ca să îmi iau şi eu o plăcuţă de 512 de RAM la vechiul meu calculator care deşi la vremea lui (acum 4 ani) era printre cele mai bune, acum e depăşit cu mult de ceea ce există pe piaţă. Nefiind expert în calculatoare, am luat cu mine o foaie pe care era configuraţia sistemului şi cartea de la placa de bază, asta pentru a cumpăra la sfatul acestor "specialişti" o piesă compatibilă. Băieţii însă, orbiţi de aura lor de atoateştiutori, mi-au dat o plăcuţă doublesided cu 16 cipuri, ceea ce nu mergea pe placa mea de bază. Am luat RAM-ul, acasă am citit în cartea de la Motherboard că piesa nu e compatibilă, m-am supărat, dar mi-am zis că nu are ce să se întâmple de la un RAM. Am montat-o, a butat o dată calculatorul în Windows, iar după aceea a răposat definitiv, placa de bază a închis ochii pe vecie. Frumos era din partea mea să mă duc cu calculatorul la UltraPro ca să se strice sub şurubelniţa lor şi astfel să fiu despăgubit. Ca nişte adevăraţi "profesionişti" nu mi-au schimbat nici RAM-ul care evident nu mergea pe sistemul meu, nu şi-au recunoscut PROSTIA şi NESIMŢIREA, şi nu mi-au dat absolut nici un ajutor sau o alternativă pentru a-mi resuscita calculatorul. Am avut noroc cu un amic informatician cu ajutorul căruia mi-am luat la un preţ foarte bun o placă de bază pe soket 478 şi la care mergeau şi restul pieselor rămase în viaţă. În fine ideea este: uitaţi de Ultra ProŞti în calculatoare şi de puştanii cu 8 clase care lucrează acolo!

7 comentarii:

Anonim 8 martie 2009 la 12:41

SALUT
IMI PARE NESPUS DE RAU SA ITI SPUN DAR LA FAZA ASTA PROSTUL ESTI TU. DIN CE INTELEG DE LA TINE EI TI-AU DAT CE ITI TREBUIA PT CA ALFEL MEMORIA NU AVEA CUM SA INTRE IN SLOT IN AMBELE CAZURI FIE CA TU AVEAI DDR SI EI TI--AU DAT DDR2 FIE CA TU AVEAI DDDR22 SI EI TIAU DAT DDR MEMORIA NU SE POTRIVEEA FIZIC IN SLOT ADICA PE INTELESUL TAU NU AVEA CUM SA INTTRE.PLACA TA S-A ARS PT CA II SOSISE VREMEA SA SE ARDA NU DIN CAUZA LOR. NU LE TIN APARAREA DAR EI DACA E ADEVARAT CE SPUI TU EI CHIAR TI-AU DAT CCE ITI TREBUUIA DIN MOMENT CE TU SPUI CA AI MONTAT-O SI TI-A MAI SI PORNIT.
CA SFAT...INAINTE SA ARUNCI CU NOROI IN CINEVA CARE SUPORTA PROSTI CA TINE DE LA ORA 9 LA 18 PUNE MANA SI MAI INVATA CATE CEVA DESPRE CALC...
BAFTA

Michailos 9 martie 2009 la 13:32

Anonim, îmi pare bine că îţi pare rău să îmi spui ce mi-ai spus, dar de asemenea îmi pare rău că nu ai prea înţeles şi că te ascunzi sub anonimat.
Pe placa mea de baza nu mergea acea memorie, chiar dacă se potrivea in slot; am explicat clar de ce. Decesul plăcii de bază ar fi putut să aibă drept cauză şi anumite probleme cu curentul pe care le-am avut în trecut dar nu pot să fiu 100% sigur de asta.

E foarte clar că ei mi-au vândut un produs incompatibil cu sistemul meu de atunci şi am arătat de ce. Prin aceasta şi-au dovedit o lipsă de cunoaştere sau mai degrabă de interes faţă de client.

Supărarea mea e determinată şi de alte neplăceri pe care le-am avut cu ei şi pt faptul că am pierdut nişte bani din cauza lor.

Îţi mai spun că nu primesc sfaturi de la orice anonim, îmi pare rău că mă jigneşti numindu-mă prost fără să mă cunoşti. Despre calculator învăţ mereu câte ceva de la câte un prieten, nu îmi permit să îmi petrec prea mult timp cu asta.

Dacă tu îţi permiţi să dai sfaturi şi nu ai avut capacitatea să înţelegi ceea ce eu în termeni foarte simpli am expus în articol, atunci anonim, îţi dai singur calificativul, eu nu te voi numi nicicum.

Anonim 11 martie 2009 la 12:19

Salut. 100% nu este de la memorie. Lucrez intr-un magazin de calculatoare si fac service de 3 ani. Pur si simplu ai avut ghinion sa se arda in acel moment. Daca acea memorie data de ei era incompatibila, ar fi trebuit sa nu-ti dea semnal catre monitor. In cazul in care ai speakerul montat se aud beepuri intrerupte. Este posibil sa nu fi montat cum trebuie memoria in slot si placa de baza sa fi facut scurt. Bafta.

Michailos 12 martie 2009 la 05:40

Ok. Pot accepta opinia unui expert, care spune că nu din cauza memoriei mi s-a ars placa de bază. Însă de montat am montat memoria corect, deoarece am un simţ practic bine dezvoltat ca orice bărbat iar la calculator piesele sunt concepute în aşa fel încât nu se pot monta decât într-un singur fel, nu ai mai multe variante care să te pună în încurcătură. Principalul lucru care m-a deranjat pe mine la cei de la ultrapro a fost acela că, deşi le-am dus configuraţia şi cartea de la placa de bază unde scria clar, chiar dacă în engleză, că acel tip de ram este incompatibil cu placa mea de bază, ei totuşi mi-au vândut acel produs. Din ignoranţă sau din alte motive m+au prejudiciat.

Anonim 26 martie 2009 la 12:12

intr-adevar, daca memoria nu era compatibila, calculatorul tau nu pornea in veci. imi pare rau, dar baietii au dreptate.
si ca o chestie, lucrez la depozitul de calculatoare si, sincer, imi pare rau de baietii de la ultra pro.

Michailos 27 martie 2009 la 04:23

Bă frate, cred că o să fac cu nervii! Am impresia că sunteţi un club de anonimi care nu aveţi ce face decât să vă aflaţi în treabă.

Problema pe care am expus-o eu aici ar putea fi înţeleasă fără mare dificultate şi de un nepriceput în ale calculatoarelor. Ori că eşti femeie de servici la primărie, ori că eşti super programator nu trebuie să faci un efort prea mare ca să înţelegi problema pe care am expus-o eu. De ce, pula mea, nu puteţi pricepe că ăia de la ultrapro mi-au vândut o piesă care nu corespundea cerinţelor din cartea tehnică a plăcii de bază?

Ultimul anonim, crezi că dacă eşti de la depozit m-ai convins? Probabil că eşti expert în ceea ce priveşte calculatorul, dar aici e vorba de o chestiune ce poate fin înţeleasă şi fără cunoştinţele pe care le ai tu. Probabil că mi-ar fi funcţionat calculatorul fără probleme şi cu placa aceea; nu ştiu; poate; dar ei au greşit nerespectând instrucţiunile din cartea plăcii de bază. PRICEPI?!

Mie nu îmi pare ră de cei de la Ultrapro. Ca şi client sunt nemulţumit de ei şi nu se poate spune că am avut pretenţii prea mari. Le doresc să aibă parte de servicii de aceeaşi calitate ca şi cele pe care le-au oferit ei.

Închei aici subiectul; nu voi mai publica alte comentarii care vor da dovadă de idioţenie. Aşadar, anonimilor, abţineţi-vă, nu mă mai stresaţi; aţi putea chiar să nici nu mai citiţi acest blog. Nu mă deranjează.

Anonim 9 mai 2009 la 10:14

Cred ca odata cu disparitia firmelor de IT care se straduiau sa tina magazine cu marfa si oameni in service , toti taranoii gingasi din Romania vor primi cu varf si indesat ceea ce merita : sictirul site-urilor de vanzari on-line !
Acolo colcaie de mari profesionisti dornici sa te rezolve din 3 mailuri si o plata ramburs !
Multa prostie mai suporta pamantul asta romanesc !