Trei stele buclucaşe ***

E clar, vă puteţi da seama chiar din titlu, cuvântul pulă va fi în acest material ca la el acasă. Mulţi dintre voi, procentual vorbind, (pt că în afară de mine şi alţi 2-3 nu se prea înghesuie nimeni pe acest blog), cred că cunoaşteţi filmuletul acela cu un stand up foarte bun despre "pula mea" o expresie atât de uzitată.

Se spune acolo, dacă îmi amintesc eu bine, că în anumite contexte pula e defavorizată în faţa pizdei. Anume, despre un lucru care nu îţi place spui că e "ca pula" iar despre altul care îţi place spui că este "pizdos". Făcând o analiză temeinică a acestor expresii precum şi a contextului social, politic, economic, geografic, etnic şi cultural al zonei unde auzim adesea "ca pula" şi "pizdos", mi-am dat seama că nu e vorba de nicio discriminare a pulii faţă de pizdă. Păi ia gândiţi-vă ce mare dezamăgire, ce decepţii, ce frustrări, ce conflicte, ce răni sufleteşti profunde poate provoca o pulă moartă, sau leşinată. Femeia se va duce să se fută cu alţii dacă pula partenerului ei nu e de treabă, astfel căsnicia lor se va duce pe pulă... pardon, pe apa sâmbetei. Iarăşi dacă pula lui nu face treabă, ea va fi nervoasă toată ziua la servici şi dacă e în funcţie de conducere ar putea chiar să concedieze oameni; de aici, familiii distruse; şi toate astea din cauza unei puli blege. Vedeţi?

Cu pizda nu se poate întâmpla aşa ceva niciodată. Chiar dacă e vorba de un viol, sau orice alltă situaţie pizda este acolo şi îşi face treaba fie că vrea, fie că nu vrea iar în situaţia aceasta toată lumea e mulţumită.

Aşadar aceasta este explicaţia faptului că lucrurile rele sunt ca pula (a se citi pulă bleagă) iar lucrurile bune sunt pizdoase.

4 comentarii:

jorjh 25 martie 2009 la 13:05

Ca tot veni vorba de standup`ul romanesc, mie unul mi se pare putin cam sec si tras de par. Cei cativa comici romani nu au fluiditatea in exprimare si naturaletea celor de peste ocean. Ideile cel putin is bune, dar pentru mine cel putin modul in care isi pvoestesc dumele ii mult prea simplu.. se vede de la o posta ca au tocit textele cateva zile si le reproduc aiurea doar.

Ether 25 martie 2009 la 13:33

Temeinica analiza, nimic de comentat. Mai grav e ca, daca ma gindesc bine, ai si tu un fel de dreptate :D.

[... dacă pula lui nu face treabă, ea va fi nervoasă toată ziua la servici şi dacă e în funcţie de conducere ar putea chiar să concedieze oameni; de aici, familiii distruse;...]. Nemaipomenit :)).

Michailos 25 martie 2009 la 15:41

jorjh, cred că ai dreptate în privinţa asta. Şi în stand up ca şi în alte domenii culturale e nevoie de o căruţă de har, inspiraţie, dar şi de multă muncă. Eu am citit un material despre Seinfeld de unde am aflat că tipul a muncit pe brânci ca să ajungă unde a ajuns.

Michailos 25 martie 2009 la 15:43

A name..., mulţumesc de vizită şii de coment. Să vă spun sincer acest material a apărut şi în urma unei idei străfulgerătoare, într-un moment de adâncă meditaţie pe budă, dar şi ca un imbold venit din partea preasavuroaselor texte de pe piticigratis.com